Header Gerco en Berlien

Gerco en Berlien, kalverhouderij in Lunteren:

Wij zijn helemaal verknocht
aan ons vak

Van bijspringen tot fulltime kalveren houden

Kalverhouders Gerco en Berlien brengen dagelijks met liefde en zorg hun kalveren groot, van vroeg in de ochtend tot in de avond. Die liefde is niet zomaar komen aanwaaien, maar is al vroeg ontstaan. Het werk van Gerco en Berlien als kalverhouders is voor hen veel meer dan een mooie baan: het is een manier van leven.

Begin 2023 hebben Gerco en Berlien een zoontje gekregen en Gerco doet naast zijn werk als kalverhouder ook vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat het stel alle werkzaamheden op elkaar afstemt, want zorg en ondernemerschap lopen door elkaar heen.

Gerco: “Ik ben al 10 jaar actief in de kalverhouderij, een vak waar ik als klein mannetje ingerold ben. Ik ging op zaterdagen kalveren voeren bij mijn oom, dat heb ik altijd mooi gevonden. En nu ben ik trotse kalverhouder.”

Berlien werkt nu 7 jaar in de kalverhouderij. “Het is begonnen bij een boer in de buurt, die vroeg of ik wilde helpen met opstarten. Dat vond ik zo leuk, dat het mijn vak geworden is.”

Gerco en Berlien zijn zeer betrokken bij het welzijn van de kalveren. Ze geven veel aandacht aan de dieren en kijken zorgvuldig naar hun gedrag. Door de kalveren voldoende ruimte, onbeperkt ruwvoer en water te bieden, zorgen ze voor hun gezonde groei en welzijn.

Gerco is trots op zijn werk als kalverhouder: “Kalveren alle aandacht geven, zodat ze goed groeien en gezond zijn, dat is een mooi vak.”