Goede zorg voor kalveren is verantwoordelijk werk. Die zorg gaat op het bedrijf voortdurend door. Daarnaast werken kalverhouders – en andere ondernemers in de kalversector – zo duurzaam mogelijk. Het zijn vaak familiebedrijven met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor de generaties na hen en de zorg voor het milieu.
Kalverhouders zijn ondernemers die zeven dagen per week voor hun dieren en hun bedrijf zorgen. Die zorg levert uiteindelijk kalfsvlees van uitstekende kwaliteit op. Voor eersteklas kalfsvlees is vakmanschap nodig, en dat begint bij de kalverhouder.
In de samenleving leven vragen over het houden van kalveren voor de productie van vlees. Daarnaast bestaan er misverstanden over de kalverhouderij. Daarom geven kalverhouders graag een kijkje in hun bedrijf. Zij vertellen hun eigen verhaal over:
Ben je benieuwd hoe een dag op een kalverhouderij eruitziet? Bekijk dan eens de succesvolle RTL4-serie ‘Wie de Boer niet Kent’:
Wie de boer niet kent