Header Gerco en Berlien

Gerco en Berlien, kalverhouderij in Lunteren:

Ons werk draait om de beste voeding en zorg
bieden aan onze rosé- en blankvleeskalveren

Kalverhouder zijn is veel meer dan een mooie baan. Het is een manier van leven.

Dit zijn Gerco en Berlien.

Ouders van een zoontje, druk met hun werk als kalverhouders, moeder en vrijwillige brandweer. Bij beiden zat het werk als kalverhouder er al vroeg in en is de liefde voor het vak alleen maar gegroeid.

Scrol verder en bekijk de verhalen van Gerco en Berlien over:

  • Dit is echt mijn vak
  • Kwaliteit van de kalverhouder
  • Het onderscheid tussen blankvlees- en rosékalveren
  • Dierenwelzijn op de kalverhouderij
  • Vrijwillige brandweer
  • Hulp bieden

Dit is echt mijn vak

“We zijn helemaal verknocht aan ons vak.” Kalverhouders Gerco en Berlien brengen dagelijks met liefde en zorg hun kalveren groot, van vroeg in de ochtend tot in de avond.

Lees meer

Kwaliteit van de kalverhouder

Kalverhouder zijn betekent dat je een uitgebreid takenpakket hebt, van zorgen voor de dieren, stallen schoonhouden, voeren tot nauwkeurig de administratie bijhouden.

Lees meer

Het onderscheid tussen blankvlees- en rosékalveren

Gerco en Berlien werken met zowel blankvlees- als rosékalveren op hun kalverhouderijen. Het verschil in voeding tussen de twee typen kalveren heeft invloed op de eigenschappen van het vlees.

Lees meer

Dierenwelzijn op de kalverhouderij

Dierenwelzijn maakt ons vak mooi. Kalveren zijn nieuwsgierige kuddedieren. Ze hebben bij ons de ruimte, huppelen rond in het hok, zijn gezond en groeien goed.”

Lees meer

Vrijwillige brandweer

Kalverhouder als échte werk, brandweerman als hobby. Voor Gerco is er meer dan alleen kalveren. Als enthousiast lid van de vrijwillige brandweer leeft hij voor branden blussen en mensen helpen.

Lees meer

Hulp bieden

“Of het nou overdag of ’s nachts is, je staat altijd aan.” Goede zorg voor kalveren en verantwoordelijk werk als vrijwillige brandweer kan prima naast elkaar bestaan.

Lees meer