Header Gerco en Berlien

Gerco en Berlien, kalverhouderij in Lunteren:

Of het nou overdag of ’s nachts is,
je staat altijd aan

Elkaar helpen

Aangezien Gerco bij de vrijwillige brandweer werkt en dag en nacht opgeroepen kan worden, moeten hij en Berlien elkaar naadloos ondersteunen. De zorg voor de kalveren gaat uiteraard gewoon door. Berlien kan bijspringen met het voeren van de kalveren, wanneer Gerco wordt opgeroepen. Dat geeft hem de mogelijkheid om iemand hulp te bieden of een brand te blussen.

Bovendien, zodra Gerco en Berlien nieuwe kalveren hebben, moet de stal worden omgebouwd. Daarbij komen hun vrienden een handje helpen bij het vele werk dat moet worden verzet.

Gerco: “Ook al sta je altijd aan omdat de pieper elk moment kan afgaan, doe je wel gewoon je eigen ding. Je bent niet afgeleid.”

Gerco reageert direct wanneer de pieper gaat. “Ik ga zo snel mogelijk naar de kazerne.”

“Wanneer Berlien thuis is en ik word opgeroepen terwijl ik bij de kalveren ben, dan gaat zij verder met de kalveren voeren. Zo weet ik zeker dat de zorg voor onze kalveren in goede handen is terwijl ik voor de brandweer aan de slag ga. Dat is gewoon teamwork.”

Gerco en Berlien bewijzen dat dagelijkse, goede zorg voor kalveren en verantwoordelijk werk als vrijwillige brandweer prima naast elkaar kunnen bestaan.