Header Gerco en Berlien

Gerco en Berlien, kalverhouderij in Lunteren:

Berlien stopt veel energie
in de gezondheid van de kalveren

Elkaar naadloos aanvullen

Kalverhouders Gerco (24) en Berlien (22) zijn op hun jonge leeftijd al erg ervaren. Beiden hebben ze een eigen kalverhouderij – Gerco in Barneveld, Berlien in Lunteren – en hun ervaring komt goed van pas om de twee bedrijven draaiende te houden.

Gelukkig kunnen ze op elkaar rekenen om taken van elkaar over te nemen als dat nodig is. Samen vullen ze elkaar naadloos aan en vormen ze een sterk team.

Berlien: “Gerco staat graag klaar voor zijn kalveren. Hij weet ook goed wat ze nodig hebben. Als Gerco de stal in loopt en een kalf ziet dat zich niet lekker voelt, dan gaat hij er direct op af om het te helpen.”

“Berlien is echt een Pietje Precies. Ze zit bovenop de administratie.”

Gerco: “De administratie is heel belangrijk. Berlien houdt een goed overzicht bij van het voerverbruik van de kalveren. Gaat het verbruik omhoog, dan bestelt ze meer voer. Gaat het omlaag, dan is er wat aan de hand met de kalveren en grijpen we meteen in. De gezondheid en het welzijn van onze dieren staan voorop.”

Kalverhouder zijn betekent dat je een uitgebreid takenpakket hebt, van zorgen voor de dieren, stallen schoonhouden, voeren tot nauwkeurig de administratie bijhouden. Dan is het fijn als je taken kunt verdelen en goed kunt samenwerken.