Linda en Eddy, kalverhouderij De Kleine Stroet:

Veel mensen gebruiken een stukje van het dier,
zonder dat ze het weten

Het kalf in jouw dagelijks leven

Wist je dat een kalf zoveel meer is dan alleen vlees? Naast de weg naar je bord, vinden kalveren een waardevolle bestemming in verschillende producten. Elk deel van het kalf wordt goed gebruikt.

Ken jij de verborgen toepassingen van het kalf? Leer voor schoenen, gelatine en collageen in allerlei voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pepermunt), haren voor verfkwasten en lijm gemaakt van botten. En meer! Je zult versteld staan van hoeveel mensen onbewust een stukje van het kalf gebruiken in hun dagelijks leven, zonder dat ze het doorhebben

Mensen denken eigenlijk alleen aan vlees als eindproduct

Nederland Kalverland dierlijke restproducten in het dagelijks leven

DUS JIJ DENKT DAT KALF ALLEEN MAAR GOED IS VOOR VLEES?
Dan hebben wij nieuws voor je!

Verwerking van dierlijke bijproducten speelt een grote rol in onze samenleving, hoewel we er vaak niet bij stilstaan. Verschillende delen van geslachte kalveren worden verwerkt in producten die we dagelijks gebruiken.

VERSPILLING?
Niets gaat verloren

Bijproducten worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder voeding, farmacie, cosmetica en techniek. Van leer voor schoenen tot gelatine in pepermunt, haren voor verfkwasten en lijm gemaakt van botten.

Nederland Kalverland eindproducten kalf

ECHT ALLES van het kalf heeft waarde

Huid, collageen uit bindweefsel, vet, haren, en zelfs bloed, botten, organen en darmen.

Je ziet het, een kalf heeft zoveel meer te bieden dan alleen vlees. De verborgen toepassingen van het kalf hebben veel waarde voor de samenleving. Ook dat maakt de kalverhouderij duurzaam. 💚