Wist je dat een kalf zoveel meer is dan alleen vlees? Naast de weg naar je bord, vinden kalveren een waardevolle bestemming in verschillende producten. Elk deel van het kalf wordt goed gebruikt.
Ken jij de verborgen toepassingen van het kalf? Leer voor schoenen, gelatine en collageen in allerlei voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pepermunt), haren voor verfkwasten en lijm gemaakt van botten. En meer! Je zult versteld staan van hoeveel mensen onbewust een stukje van het kalf gebruiken in hun dagelijks leven, zonder dat ze het doorhebben
Mensen denken eigenlijk alleen aan vlees als eindproduct
Verwerking van dierlijke bijproducten speelt een grote rol in onze samenleving, hoewel we er vaak niet bij stilstaan. Verschillende delen van geslachte kalveren worden verwerkt in producten die we dagelijks gebruiken.
Bijproducten worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder voeding, farmacie, cosmetica en techniek. Van leer voor schoenen tot gelatine in pepermunt, haren voor verfkwasten en lijm gemaakt van botten.
Huid, collageen uit bindweefsel, vet, haren, en zelfs bloed, botten, organen en darmen.